Oyun, tek oyuncu modunda bilgisayar botlarına karşı veya çok oyunculu modda internetteki gerçek rakiplere karşı online olarak oynanabilmektedir. Günümüz modern savaş alanlarında geçen, birinci şahıs nişancı türünden bir oyundur.
Oyun, Orta Doğu'daki şehir, kasaba ve kumsallardan Çin'in yüksek ovaları ve köylerine kadar geniş ve gerçekçi kurgusal operasyon ve muharebe alanlarında geçmektedir. Battlefield 2’yi Battlefield: 1942 ve Battlefield: Vietnam'dan ayıran en büyük özellik rütbe ve puan sisteminin olmasıdır. Bu özelliklerin yanında madalyalar alınabilmektedir. Oyuncular; oyun içindeki oynama yetenekleri, başarıları ve iyi mücadele vermeleri sayesinde puan alır, rütbe atlar ve madalya kazanır. Oyundaki kilitli silahlar aldığınız puanlara göre açılır. Rütbe, puan ve madalya sistemi sadece çok oyunculu olarak online oynandığında çalışır. Ayrıca oyunda commander (komutanlık) ve squad (ekip) sistemi vardır. Bu iki sistem Battlefield serisinde devrim yapmıştır. Commander sistemi komutanlık sistemidir. Commander olan bir oyuncu kendi takımının komutanı olur. Takımındaki askerlere belirli bir bölgeyi kuşatmaları, ele geçirmeleri veya savunmaları için emir verir. Komutan bunların dışında oyundaki haritanın herhangi bir bölgesine radar koyup, topçu ateşiyle bombardıman yapıp, ikmal yardımı da yapabilir. Squad sistemi ise takım içindeki küçük ekiplerin bulunduğu sistemdir. Squadlar en az 2 kişiden oluşmakta ve 6 kişiye kadar çıkabilmektedir. Her squadın bir lideri vardır. Squad üyeleri, squad liderinin yanında yeniden doğabilmektedir. Squad lideri commander ile özel iletişime geçebilmektedir. Ayrıca squadlara istenilen isim verilebilir. Squad liderleri takım komutanın da yapabildiği gibi ekip üyelerine bir bölgeyi kuşatmaları, ele geçirmeleri veya savunmaları için emir verebilir.
Oyunda çeşitli savaş aracı bulunmaktadır. Bu savaş araçları tanklar, ZPTler, askeri cipler, helikopterler, jetler ve uçaksavarlar gibi araçlardır
yunda 7 çeşit asker sınıfı vardır. Bunlar; özel kuvvetler, keskin nişancı, saldırı birimi, destek birimi, mühendis, sıhhiye ve tanksavar birimi'dir.
ASKER SINIFLARI
* SPECIAL FORCES (Özel Kuvvetler): Özel kuvvetler, güçlü bir saldırı tüfeği ile teçhiz edilmiş bir asker sınıfıdır. Yanında bulunan ateş gücü yüksek saldırı tüfeği onu düşman piyadelerine karşı güçlü bir rakip kılar. Susturucusu bulunan tabancası hiç ses çıkarmadan düşmanı kolayca alt edebilir. Ancak tabancalar fazla güçlü olmadığı için tüfeğin kullanılması önerilir. Özel kuvvetlerin yanında bulunan C4 sayesinde düşman piyadeleri ve düşman zırhlı araçları yok edilip köprüler yıkılabilir. Bundan önemlisi C4 sayesinde düşman radarlar ve bombardıman topları yok edilebilmektedir.
- Teçhizat: bıçak, susturuculu tabanca, saldırı tüfeği, el bombası, C4
* SNIPER (Keskin Nişancı): Keskin nişancı, uzak savaşta çok etkili olan keskin nişancı tüfeği ile teçhiz edilmiştir. Keskin nişancı tüfekleri yakın savaşta da kullanılabilir ama saldırı, piyade av tüfeklerine karşı etki edemeyebilir. Bu yüzden yakın savaş esnasında tabanca ile savaşılması önerilir. Tabancalar susturuculudur. Keskin nişancılar uzak savaş için idealdir.
- Teçhizat: bıçak, susturuculu tabanca, keskin nişancı tüfeği, el bombası, mayın
* ASSAULT (Saldırı Birimi): Saldırı birimi standart bir piyade tüfeği ile teçhiz edilmiştir. Piyade tüfekleri standart ve etkili tüfeklerdir. Piyade tüfeğinden çıkan mermiler hareket halindeyken sekebilir ve düşmanı vuramayabilir. Bu yüzden bir yerde sabit durup, çömelip ya da yere yatarak ateş etmek en iyisi olur. Saldırı biriminin yanında bulunan bomba atar düşman piyadelerine ve zırhlı araçlarına karşı etkili bir silah olabilmektedir. Ayrıca sis bombası sayesinde göz gözü görmez.
- Teçhizat: bıçak, tabanca, piyade tüfeği, bomba atar, sis bombası
* SUPPORT (Destek Birimi): Destek birimi, ateş gücü yüksek olan bir makineli tüfek ile teçhiz edilmiştir. Makineli tüfekler hem yakın savaşta hem uzak savaşta etkilidirler. Bir çatışma esnasında güçlü makineli tüfekleri ile takım arkadaşlarına yardım edebilirler. Makineli tüfeklerden çıkan mermiler sekebilir ve düşmanı vuramayabilir. Bu yüzden bir yerde sabit durup, çömelip ya da yere yatarak ateş etmek en iyisi olur. Yanlarında bulunan cephanelik ile hem kendilerine hem de takım arkadaşlarına cephane yardımı yapabilirler.
- Teçhizat: bıçak, tabanca, makineli tüfek, el bombası, cephanelik
* ENGINEER (Mühendis): Mühendis, av tüfeği ile teçhiz edilmiş teknik bir sınıftır. Av tüfekleri çok güçlü silahlardır ve düşmanı maksimum 2 atışta öldürür. Yanlarında bulunan mayın ile düşman zırhlı araçları yok edilebilir ve tamir anahtarı ile zırhlı araçlar tamir edilip yerdeki kurulmuş mayınlar etkisiz hale getirilebilir.
- Teçhizat: bıçak, tabanca, av tüfeği, el bombası, mayın, tamir anahtarı
* MEDIC (Sıhhiye): Sıhhiye, saldırı biriminin kullandığı piyade tüfeklerinin bomba atarsız versiyonunu kullanan önemli bir sınıftır. En büyük özelliği yanında bulunan sağlık kiti ile hem kendini hem de yaralı olan takım arkadaşlarını iyileştirmesi ve ölü olan arkadaşlarını canlandırmasıdır. Sıhhiyeler ölü arkadaşlarını öldükleri ilk 10 saniye içerisinde canlandırabilmektedir. Sıhhiyelerin kullandığı piyade tüfeği, saldırı biriminin piyade tüfeğinden biraz daha güçlüdür. Mermiler fazla sekmez.
- Teçhizat: bıçak, tabanca, piyade tüfeği, el bombası, sağlık kiti, defibrilatör
* ANTI-TANK (Tanksavar Birimi): Tanksavar birimi, hafif makineli tüfek ile teçhiz edilmiş bir sınıftır. En önemli görevi yanında bulunan tanksavar silahı ile düşman zırhlı araçlarını yok etmektir. Hafif makineli tüfekler diğer tüfekler kadar güçlü değildir. Ancak iyi kullanıldıkları zaman en güçlü ve ölümcül silah olabilirler.
- Teçhizat: bıçak, tabanca, hafif makineli tüfek, tanksavar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder